Hva er jackpotautomater?

Det finnes mange forskjellige versjoner av spilleautomater: Videoautomater, 3D-automater, klassiske fruktautomater osv., men noen av de desidert mest populære er jackpotautomater. Disse spilleautomatene har nemlig en helt unik funksjon – en (eller flere) jackpot(er) som øker i takt med alle innsatser som blir gjort. Jackpoter kan vokse opp i millionbeløp, og etter hvert bli vunnet av en heldig vinner.

Hvordan fungerer det?

Jackpotautomater kan se helt «normale» ut i oppsett og design, og ha alle mulige tema. Det eneste som skiller dem fra andre spilleautomater, er at det er en innebygd jackpot som vokser for hver innsats som blir gjort på spillet. For hver gang du taper din innsats, vil jackpoten bli større og større. Jackpoten vokser helt til den blir vunnet av en heldig spiller, og da starter den på null eller et fastgitt beløp igjen. Jackpoten kan som oftest vinnes gjennom et bonusspill som enten utløses tilfeldig eller ved hjelp av spesielle symboler.

Mega Moolah

Mega Moolah fra Microgaming er et av verdens mest populære jackpotspill, og har til og med en Guinness-rekord for sine jackpotutbetalinger. Her møter du et standard oppsett med fem hjul og tre rader, og temaet er Afrika. På hjulene spinnes det frem afrikanske dyr samt fargerike tall og bokstaver fra kortstokken. Automaten har ikke bare én, men hele fire progressive jackpoter som kan vinnes via bonusspillet. Den største, Mega, starter på en million pund og vokser seg større.

Mega Fortune

Mega Fortune er NetEnts svar på Mega Moolah; en spilleautomat med klassisk oppsett og tre jackpoter. Også denne er veldig populær, og tema er luksus. På hjulene spinnes det frem luksuriøse gjenstander som kan bli dine dersom du blir den heldige vinneren av en stor gevinst. Denne spilleautomaten er så populær at den har fått en oppfølger – Mega Fortune Dreams.