Kings of Leon – familiær musikksuksess

Du har garantert hørt om bandet Kings of Leon. Ikke, sier du? Da vet du nok ikke at det er Kings of Leon som står bak hitlåtene «Sex on Fire» og «Use Somebody». Hvis disse titlene også lyder ukjent, har du sannsynligvis ikke hørt særlig på musikk som er kommet ut de siste ti årene. Det er en ærlig sak, men det finnes mange gode grunner til å forandre på den saken – ikke minst Kings of Leon.

Bandet det er snakk om, ble startet i 2000 i selveste Nashville, Tennessee – et sted som ruver tungt i musikkhistorien. Også bandmedlemmene har etter alt å dømme stamtreet i orden: Av de fire medlemmene er tre brødre, og sistemann er deres fetter.

Kings of Leon har musikalske røtter både i kristen lovsang og i country, men den musikken vi kjenner dem for i dag, kan best betegnes som indierock. Bandet har gitt ut syv album, hvor av det hittil siste kom i 2016. Disse er solgt i titalls millioner eksemplarer over hele verden. Er du fortsatt i tvil om hvorvidt du kjenner til Kings of Leon, anbefales det at du tar deg tid til å lytte på musikken deres.