Norske matblogger

Alle spiser mat, og mange leter etter oppskrifter og tips slik at de kan variere maten. Tidligere var kokebøker og venner en god kilde til oppskrifter. Mange spør fortsatt venner og bekjente om de kan få oppskrifter av dem, men Internett har overtatt mye av rollen til kokebøkene. Nettet er lett tilgjengelig, og man trenger ikke å gå i butikken for å finne en ny kokebok. Man kan bare søke på nettet, når som helst, og finne en ny oppskrift. Noen av matbloggene er skrevet av selskaper som produserer mat, mens andre er skrevet av privatpersoner. Dersom man leter etter oppskrifter og tips, er begge typer blogger gode.

Idefull er en fin matblogg der man kan få gode ideer og inspirasjon. Bloggen har både middagsretter, desserter og bakverk. Trinesmatblogg.no har også mange oppskrifter, og dekker det meste, fra middager og desserter til bakverk og drikke. Bloggen har også oppskrifter og ideer til spiselige gaver. Enestående mat er også en fin matblogg. På matbloggen FruTimian.no finner man et stort utvalg av oppskrifter, samt gode ideer. Lillians matblogg er en annen blogg som har et stort utvalg av oppskrifter innen varierte kategorier.

Baking er en favoritthobby for mange, og det skrives et utall bakeblogger. Passion for baking er en av Norges mest leste bakeblogger. Bloggen Sweets2Share.com er også en fin bakeblogg, og bloggen er på norsk, til tross for det engelske navnet.

Noen matblogger fokuserer på et bestemt tema. Framtiden i våre hender har også en matblogg. Der finner man blant annet mange tips til kjøttfrie middagsretter. Hvis man vil prøve seg på kjøttfrie retter, er bloggen til Veganmisjonen også en fin kilde til oppskrifter. Kasting av mat er et stort problem verden over, og bloggen Restemat prøver å gjøre noe med dette, ved å legge ut oppskrifter til gode retter laget av rester.